Domov » Novice » Izobraževanje » 28. regijsko srečanje mladih raziskovalcev Spodnjega Podravja in Prlekije

28. regijsko srečanje mladih raziskovalcev Spodnjega Podravja in Prlekije


Na ZRS Bistra Ptuj je letos organiziralo že 28. Regijsko srečanje mladih raziskovalcev Spodnjega Podravja in Prlekije. Po prvotnih načrtih bi morali Regijsko srečanje izvesti že 27. marca 2020, vendar so morali takrat srečanje odpovedati zaradi situacije glede COVID 19. Regijsko srečanje so tako prestavili na video srečanja, ki so jih izvajali dva tedna.

Na 28. Regijskem srečanju je bilo predstavljenih 50 raziskovalnih nalog (43 osnovnošolskih in 7 srednješolskih). Naloge, ki so bile razvrščene v 19 raziskovalnih področij, je tako predstavlja 105 učencev in dijakov, ki jih je usmerjalo 82 mentorjev. Zaradi spremenjene organizacije srečanja v letošnjem letu, so bili mladi raziskovalci razdeljeni v 15 skupin za predstavitve raziskovalnih nalog, ki so potekale preko video srečanj v živo, preko platforme ZOOM.

Na srečanju so sodelovali učenci in dijaki iz naslednjih šol: 2. OŠ Slovenska Bistrica, OŠ Anice Černejeve Makole, OŠ Antona Ingoliča Spodnja Polskava, OŠ Cirkovce, OŠ Destrnik – Trnovska vas, OŠ Gustava Šiliha Laporje, OŠ Hajdina, OŠ Kidričevo, OŠ Ljudski vrt Ptuj, OŠ Majšperk, OŠ Markovci, OŠ Mladika Ptuj, OŠ Olge Meglič Ptuj, OŠ Ormož, OŠ Podlehnik, OŠ Središče ob Dravi, Osnovna šola Žetale, Gimnazija Ptuj, ŠC Ptuj Biotehniška šola, ŠC Ptuj Elektro in računalniška šola

Najboljše naloge iz posameznega raziskovalnega področja so uvrščene na Državno srečanje mladih raziskovalcev.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 5. junija 2020.)

Na vrh