Domov » Novice » Kultura » 13. Rimske igre

13. Rimske igre


Od četrtka do sobote so na Ptuju potekale 13. Rimske igre, ki so bile letos zaradi vseh potrebnih ukrepov nekoliko okrnjene, a kot pravijo organizatorji, so zadovoljni,

Po dveh večerih v Rimskem kampu Poetovio, kjer je bilo število obiskovalcev omejeno na 50 oseb, je glavnina dogajanja ponovno bila skoncentrirana na soboto, ko so se tokrat brez organiziranega sprevoda skozi mesto sprehodili Rimljanke in Rimljani in brez promocije pred dogodkom presenetili vse mimoidoče. Če smo v preteklih letih govorili o več kot 800 udeležencih rimskih iger iz različnih držav, so se letos posamično zbirale samo skupine iz Ptuja in okolice.

Rimske igre so se sicer začele v četrtek, z otvoritvijo v Rimskem Kampu Poetovio na Štukih, kjer je po pripravljenem programu, pozdravnih nagovorih in predstavitvijo visokih svečenic – vestalk potekala večerja za predstavnike skupin. Naslednji dan, v petek, je bila organizirana rimska večerja za goste, Ob orientalskih plesalkah, ki so poskrbele za zabavo predvsem moške družbe, se je predstavila še rimska vojska, legija gemina 13. , večer pa se je zaključil s spektakularnimi bruhalci ognja. Kot že povedano je osrednji dan Rimskih iger ostala sobota, ko so se skupine sprehodile čez Ptuj.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 26. avgusta 2020.)

Na vrh