Domov » Novice » Kultura » Huda pokušnja

Huda pokušnja


Preteklo sredo je v prostorih Muzikafeja potekala že 52. huda pokušnja v soorganizaciji festivala Dnevi poezije in vina, Beletrine, Doma KULTure muziKafe, thethirdwine.com in Zavoda Itadakimasu Ptuj. Večer sta povezovala pesnica Kristina Kočan in vinski publicist Jože Rozman. S svojimi literarnimi deli se je predstavila avtorica Katja Gorečan, vinsko noto pa je pridodal Simon Druzovič iz Vinarstva Druzovič SISI.

Katja Gorečan, rojena leta 1989, je v slovensko sodobno umetnost vstopila kot študentka primerjalne književnosti, prej pa je končala izobraževanje za vzgojiteljico predšolskih otrok. Celjanka je danes vpisana na magistrski študij dramaturgije na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Njeni vidnejši deli sta Neke noči neke deklice nekje umirajo in Trpljenje mlade Hane.

Vinarstvo Druzovič, ki je na tokratni pokušnji predstavilo svoja vina obdeluje 12 hektarjev, kjer je zasajenih 55.000 tisoč trsov, ki obrodijo do 110 ton grozdja. Iz tega nastane nekaj več kot 80 tisoč litrov vina visoke kvalitete in s prepoznavno »hišno« noto.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 6. aprila 2018.)

Na vrh