Domov » Novice » Kultura » V Mestnem kinu Ptuj so uspeli pridobiti veliki evropski projekt

V Mestnem kinu Ptuj so uspeli pridobiti veliki evropski projekt


V Mestnem kinu Ptuj so uspeli pridobiti veliki evropski projekt, tako bodo svojim obiskovalcem lahko ponudili številne novosti.

Mestni kino Ptuj je med malimi kinodvoranami v Sloveniji po priljubljenosti in številu obiskovalcev v samem vrhu. Že desetletje pa je pri protagonistih gorela želja po še obširnejšem programu, za kar pa je zmanjkalo sredstev. S pridobljenim razpisom bo sedaj omogočeno razvijanje številnih idej in projektov projekcij filmov na prostem.

V sklopu projekta bodo skupaj z mladimi filmskimi navdušenci odkrivali in razvijali pomen filma kot pomembnega medija umetniškega in kritičnega izražanja. Organizirajo tudi delavnico animiranega filma za mlade, Gremo v kino s Centrom Sonček Ptuj in še vrsto drugih aktivnosti. Pridobili so tudi dodatno sodelavko, ki bo 18 mesecev blažila kadrovsko stisko. Z novo opremo pa bi radi pripravili kino na prostem ob bazenu, da bi si bilo film mogoče ogledati iz vode. Projekcijo bi lahko organizirali tudi na primer sredi gozda. Občinstvu kot pravi vodja Mestnega kina Ptuj Nina Milošič je to zanimivo, saj v takšnem primeru ne gre le za film, ampak za celotno doživetje.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 24. julija 2020.)

Na vrh