Domov » Novice » Novi tabli na počivališčih ob avtocesti Maribor-Gruškovje

Novi tabli na počivališčih ob avtocesti Maribor-Gruškovje


ZRS Bistra Ptuj je v okviru projekta GUIDE2VISIT (projekt je sofinanciran s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj v sklopu programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Madžarska) na dve počivališči ob avtocesti Maribor-Gruškovje postavila informativno-turistični tabli, ki bosta obiskovalce nagovarjali k temu, da si vzamejo čas in se odpravijo raziskovat lepote Spodnjega Podravja.

Na tablah so lične ilustracije znamenitosti s kratkimi opisi v slovenskem in angleškem jeziku. Prva tabla je postavljena na počivališču Dravsko polje Jug (v smeri Gruškovje), druga pa na počivališču Podlehnik Zahod (v smeri Maribora).

»Glavni cilj projekta GUIDE2VISIT je promocija projektnega območja kot privlačne turistične destinacije, s poudarkom na specifičnih elementih naravne in kulturne dediščine tega območja. Skozi aktivnosti projekta smo sledili zastavljenemu cilju, da to območje pozicioniramo in promoviramo kot privlačno turistično destinacijo. V ta namen smo postavili tudi ti dve, malo drugačni informativni tabli, da pri turistih, ki se tukaj množično ustavljajo predvsem v poletnih mesecih, vzbudimo zanimanje za obisk naših krajev,« je povedala Nataša Mršek iz ZRS Bistra Ptuj.

Na vrh