Domov » Novice » Prireditev posvečena vstopu Slovenije v Evropsko unijo

Prireditev posvečena vstopu Slovenije v Evropsko unijo


Pretekli vikend je tudi na Ptuju potekala prireditev posvečena vstopu Slovenije v Evropsko unijo. Po tradiciji so prireditev izvedli šolarji ptujskih in okoliških šol.

V organizaciji ptujskega Turističnega društva in Mestne občine Ptuj s podporo drugih zavodov in podjetij že leta na Ptuju nastaja edinstven program, ko obeležujemo vstop Slovenije v EU. V letošnjem projektu Spoznavajmo države EU so učenci in dijaki širšega območja spoznavali in prepoznavna podjetja članic EU , njihove izdelke in storitve. Te so predstavljali na različne izvirne načine, nekatere šole so svoj trud vložile tudi v nastanek audio-video promocijskih filmov. Kot slavnostni govornik je ob dogodku naše mesto obiskal direktor Obrtne zbornice Slovenije Danijel Lamperger, ki je bil nad iznajdljivostjo učencev dijakov navdušen.

Izdelke in predstavitve projekta je letos ocenjevala tričlanska komisija, ki je podelila tudi nagrade. Tako sta si tretje mesto in 100EUR priborili OŠ Ljudski vrt in OŠ Olge Meglič, drugo mesto je in 200 EUR je pripadlo Elektro in računalniški šoli Ptuj, prvo mesto z nagrado 300 EUR pa je šlo v roke OŠ Cirkulane-Zavrč.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 15. maja 2019.)

Na vrh