Domov » Novice » Sortiranje komunalnih odpadkov

Sortiranje komunalnih odpadkov


Pretekli teden je podjetje Javne službe Ptuj izvedlo akcijo pregleda sortiranja komunalnih odpadkov pri večstanovanjskih stavbah v Mestni občini Ptuj. V akciji, pri kateri je sodelovala tudi medobčinska inšpektorica so bile odkrite številne nepravilnosti ločevanja.

Akcije pregleda sortiranja odpadkov pri večstanovanjskih stavbah so se udeležili predstavniki Javnih služb Ptuj, z direktorjem mag. Alenom Hodnikom, Sabina Jupič, medobčinska inšpektorica Skupne občinske uprave občin v Spodnjem Podravju in predstavniki lokalnih medijev. Povod akcije so prejeti očitki s strani uporabnikov o premajhni frekvenci odvoza in o previsokih zneskih na položnicah za ravnanje s komunalnimi odpadki.

Ugotovljeno je bilo, da ostaja predvsem embalaža, v posodah za odpadke se najdejo večji kosovni odpadki, ki zapolnjujejo volumen posod, v posodah se najde papir, biološki odpadki itn.

Po novem letu bo podjetje Javne službe Ptuj odpadke zaračunavalo upravnikom večstanovanjskih stavb, ti pa naprej lastnikom stanovanj, prav tako se spreminja oblikovanje cene, saj bo od novega leta dalje veljalo, da se znesek deli na število oseb v večstanovanjski stavbi. Na lokaciji pregleda sortiranja komunalnih odpadkov je bila prisotna tudi medobčinska inšpektorica Sabina Jukič, ki je z zbranimi dokazi dobila tudi povod za sankcioniranje oseb, ki nepravilno ločujejo odpadke, za kar je zagrožena kazen do 400 EUR. Ob zaključku akcije pa je po črto bilo ugotovljeno, da V kolikor prebivalci blokovskih naselij ne bodo uspeli zmanjšati količine mešanih komunalnih odpadkov, se jim to lahko precej pozna na položnicah, celo do več kot 200 %., česar si ne želi nihče. Zato v Javnih službah upajo, da je bila akcija prebujenje tistim, ki lahko vplivajo na to, da bi bila količina teh odpadkov v prihodnje čim manjša.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 31. oktobra 2018.)

Na vrh