Domov » Novice » Zaključek del na mestni tržnice

Zaključek del na mestni tržnice


Gradnja ureditve mestne tržnice se v teh dneh zaključuje. Z gradnjo je izbrani izvajalec KPL pričel avgusta 2018 investicija se je v vmesnem času sicer dvignila iz ocenjenih 5.370.000 EUR na dobrih 6.000.000 EUR z DDV.

V okviru ureditve se je zamenjalo vso komunalno infrastrukturo na območju, obnovilo tlake in izvedlo nove zasaditve. Na mestu starega objekta na tržnici stoji zdaj nov objekt s pokrito tržnico, dvema lokaloma in javnimi sanitarijami ter garderobami za prireditve in skladiščem v kleti. Z novim objektom je tržnica pridobila tudi večjo teraso na strehi novega objekta. Ob objektu stare mestne hranilnice so postavljena stojala za kolesa. Novo stopnišče na mestu prejšnjega opornega zidu med tržnico in Slomškovo bo zdaj lahko služilo tudi za posedanje in druženje.

Na območju ureditve se bodo postavili še urbani stoli. Izvajalec dostavlja še hiške in stojnice, zaključiti mora še tlakovanje z namenom prezentacije mestnih vrat na vstopu v srednjeveške mesto in postavitev ograj.

Po zaključku vseh del bo Miklošičeva postala peš cona, v katero bo vstop za vozila za stanovalce in dostavo možen preko potopnih stebričkov. Slomškova ostaja prevozna kot območje umirjenega prometa, ki pa bo segalo vse do križišča Prešernove s Cankarjevo ulico.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 11. decembra 2019.)

Na vrh