Domov » Novice » Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (torek, 17.3.2020)

Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (torek, 17.3.2020)


Od 22. ure naprej dežurna služba Zdravstvenega doma Ptuj ne bo več organizirana v Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj, ampak samo na lokaciji Zdravstvenega doma Ptuj. V slednjem imajo trenutno tri vhode, a vstopno mesto za dežurno službo je le z Rimske ploščadi.

Za občane občin na Ptujskem je za nujna stanja v zobozdravstvu vzpostavljena Info točka v Zdravstvenem domu Ptuj. Po posvetu z zobozdravnikom boste v nujnem primeru napoteni v Maribor k zobozdravniku na ulico Kneza Koclja 10. Za obisk zobozdravnika je potrebna predhodna najava na telefonsko številko 02 235 66 33.

Zaradi trenutnih razmer so v Lekarnah Ptuj sprejeli naslednje ukrepe:
1. Lekarna Budina-Brstje (Qlandija) ima delovni čas usklajen z odpiralnim časom nakupovalnega centra Qlandija – od 10.00 – 18.00 ure (velja od ponedeljka, 16.3.2020 naprej).
2. Do nadaljnjega sta zaprti lekarniški podružnici BREG in DESTRNIK.
3. Lekarniške podružnice MAJŠPERK, KIDRIČEVO, GORIŠNICA in VIDEM imajo od ponedeljka, 16.3.2020 naprej delovni čas skrajšan za eno uro.
4. Delovni čas Lekarne PTUJ ostaja nespremenjen.

V Domu upokojencev Ptuj je stanje pri njihovih varovancih normalno in zaposleni v domu jim nudijo vso oskrbo ter tudi podporo.

Župnijski Karitas in Minoritski samostan Sv. Petra in Pavla sta na voljo vsem staršem, onemoglim in bolnikom, v kolikor potrebujejo pomoč. Za pomoč lahko pokličejo na 0590 730 00 ali 041 260 724. Prav tako pa iščejo tudi prostovoljce in tiste, ki so pripravljeni pomagati v primeru potreb se lahko prijavite pri p. Milanu Kosu na elektronski naslov milan.kos@rkc.si.

V središču mesta Ptuj je tudi danes bilo malo ljudi, kar pomeni, da le ti upoštevajo navodila in ostajajo doma. Prav tako je zaznati manj ljudi tudi v trgovinah, ki so dobro založene, kar je na primer razvidno tudi iz ponudbe doma pridelane hrane v Ptujskem škrniclu.

Na vrh