Domov » Novice » ZBIR INFORMACIJ O POSLOVANJU OBČINE, ZAPRTIH INSTITUCIJAH, ZAVODIH V MESTNI OBČINI PTUJ, O ZAPRTJU VRTCEV IN ŠOL TER O IZVAJANJU NUJNEGA VARSTVA (sobota, 14.3.2020)

ZBIR INFORMACIJ O POSLOVANJU OBČINE, ZAPRTIH INSTITUCIJAH, ZAVODIH V MESTNI OBČINI PTUJ, O ZAPRTJU VRTCEV IN ŠOL TER O IZVAJANJU NUJNEGA VARSTVA (sobota, 14.3.2020)


V skladu s priporočili Ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje bo Občinska uprava Mestne občine Ptuj od ponedeljka, 16. 3. 2020, pa vse do preklica fizično zaprta za stranke.

Občinska uprava Mestne občine Ptuj bo za stranke poslovala preko telefona (02 748 29 99), elektronskih medijev (obcina.ptuj@ptuj.si, www.ptuj.si) in klasične pošte. Vloge, ki bi jih sicer osebno oddali v sprejemni pisarni, lahko občani odložijo tudi v nabiralnik nameščen ob vhodu v sprejemno pisarno Mestne občine Ptuj.

Od ponedeljka, 16.03.2020 dalje bodo ZAPRTE osnovne šole v Mestni občini Ptuj. Od TORKA, 17.03.2020 dalje bo SAMO za NUJNE PRIMERE poskrbljeno za varstvo otrok (OŠ Ljudski vrt le na matični šoli). Več informacij najdete na povezavi: http://www.ptuj.si/aktualno?id=000095428

Od ponedeljka, 16. marca 2020 dalje bo zaprt tudi Vrtec Ptuj. SAMO za NUJNE PRIMERE bo odprt oddelek, v enoti Mačice jasli. Več informacij najdete na povezavi: http://www.ptuj.si/aktualno?id=000095417

S 13.3.2020 bodo za zunanje obiskovalce zaprti javni zavodi s področja kulture:

Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož bo za vse obiskovalce zaprt do vključno nedelje, 29. 3. 2020 oziroma do preklica.

Do preklica je zaprta Knjižnica Ivana Potrča Ptuj.

Na Ljudski univerzi Ptuj bo s ponedeljkom, 16. 3. 2020 začela veljati odpoved vseh predavanj, aktivnosti in dejavnosti na Ljudski univerzi Ptuj. Ukrep velja do preklica.

Blagajna Mestnega gledališča Ptuj bo za stranke zaprta do predvidoma srede, 1. aprila 2020.

Center interesnih dejavnosti Ptuj zapira svoja vrata do 27. 3. 2020 (oziroma do preklica).

Filmski program Mestnega kina Ptuj bo prekinjen do vključno 25. marca oziroma do preklica.
galerija).

TIC Ptuj bo zaprt vse do nedelje, 29. 3. 2020, oziroma do preklica.

Do nadaljnjega sta zaprta tudi kopališče Termalni Park in restavracija Zila v Termah Ptuj.

Zaprti bodo tudi javni športni objekti.

V Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj so na vseh oddelkih prepovedani obiski (izjema so partnerji pri porodnicah in spremljevalci na otroškem oddelku.

Programi DNEVNI CENTER ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE, MOSTOVI in KAPLJICA- POMOČ ŽRTVAM NASILJA so od 13.3.2020 do 29.3.2020 ZAPRTI. V delovnem času programov bodo na voljo uporabnikom za nujne primere preko telefona in elektronske pošte.

PROJEKT DONIRANA HRANA v tem času deluje nemoteno, s spremenjenim protokolom prevzema prehranskih paketov na način, da uporabniki ne vstopajo v prostore razdelilnice, pač pa prevzemajo pakete ob dogovorjeni uri pred razdelilnico donirane hrane.

PROGRAM KAMRA- CELOVITA PODPORA BREZDOMNIM OSEBAM je v obdobju od 13.3.2020 do 29.3.2020 na voljo samo v delovnem času Zavetišča. Dnevi center za brezdomce je zaprt in za uporabnike v nujnih primerih dostopen preko telefona in elektronske pošte.

Izjemoma bodo omogočali dnevno bivanje uporabnikom, ki že dlje časa prenočujejo v zavetišču. V tem času se uporabniki v prostorih zadržujejo sami, zanje bodo dosegljivi na dežurni telefon. Novih namestitev v tem obdobju ne bodo omogočali.

In še nekaj nasvetov za občane:

V lekarne pošiljajte zdrave osebe. Delo v lekarnah so prilagodili razmeram na posamezni lokaciji. V Lekarni Ptuj in Lekarni Budina Brstje (Qlandia) uporabniki vstopajo posamično, pred vstopom v lekarno in ob izhodu si razkužijo roke, razdalja med njimi je več kot 1,5m.

Če sumite na okužbo pokličite osebnega/nadomestnega zdravnika, v času nedosegljivosti pa Zdravstveni dom Ptuj (02)787 16 91.

http://www.zdptuj.si/index.php…

Apeliramo na dosledno spoštovanje navodil, podanih na nacionalnem nivoju in odgovorno ravnanje vsakega posameznika. izogibajte se krajev, kjer se zadržuje večje število ljudi. Izognite se tudi vsem ne nujnim potovanjem.
Društvom in klubom, ki še načrtujejo občne zbore in prireditve, se priporoča, da jih odpovejo oz. prestavijo na kasnejši datum.

Na vrh