Domov » Novice » Na vroči seji v ospredju gradnja urgence

Na vroči seji v ospredju gradnja urgence


V sredo se je odvila 11. redna sejo Sveta zavoda Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj. Na njej je najbolj odmevalo situacija glede urgentnega centra in poslovanje bolnišnice v obdobju od januarja do septembra 2018.

Od zadnjega poročila o poslovanju Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča se je izguba v dodatnem mesecu dni povečala za dodatnih sedemnajst tisoč evrov. To pomeni, da je bil na seji Sveta zavoda predstavljen poslovni rezultat za obdobje od januarja do septembra 2018 671 000 evrov izgube, kar je v skladu s pričakovanim poslovnim izkazom za letošnjem letom. Precej od pričakovanj pa je situacija povezana z izgradnjo urgentnega centra. Predstavniki ptujske bolnišnice so Ministrstvu za zdravje poslali tri verzije projekta in so jasno izrazili željo, za katero se zavzemajo sami.

Predsednik Sveta zavoda Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča dr. Bojan Pahor ni bil podobno, kot večina članov sveta zadovoljen z aktivnostmi povezanimi z urgentnim centrom. Predlagal je, da se določi točna vrednost projekta, saj se je cena investicije iz 3.4 milijone evrov za urgenco tipa C3 povišala na okrog 5.5 milijona evrov. To pomeni, da je finančna konstrukcija za približno dva milijona evrov višja od predvidene in vprašanje je, ali bodo lahko predstavniki ptujske bolnišnice Ministrstvo za zdravje prepričali, da bo zagotovilo za gradnjo dodatna sredstva. Po končani dolgi razpravi so še sklenili, da bodo poizkušali, do potankosti opredelit ceno, velikost in ostale zadeve projekta ter ga bodo predstavili ministru za zdravje Samu Fakinu. Ta sicer ni naklonjen gradnji, a za prebivalce Spodnjega Podravja bi bila gradnja urgentnega centra na Ptuju zelo pomembna.

(Objavljeno v oddaji Ptuska kronika, dne 26. oktobra 2018.)

Na vrh