Televizija

Ptujska televizija PeTV je pričela z delovanjem v letu 2005 z mlado ekipo novinarjev in snemalcev z namero obveščati javnost o problematiki, pridobitvah in dogodkih na Ptuju. V tem času se je televizija razvila v prodorno in osrednjo televizijo ptujskega in širšega območja, ki gledalcem ponuja informativne, zabavne, kulturne in športne vsebine.

Program PeTV je viden v lokalnem kabelskem sistemu v naslednjih občinah:

 1. MO Ptuj v KKS Ptuj, KTV v Spuhlji, Podvincih in Pacinju,
 2. Dornava,
 3. Markovci,
 4. Gorišnica,
 5. Destrnik,
 6. Ormož,
 7. Središče ob Dravi,
 8. Ljutomer,
 9. Razkrižje,
 10. Križevci pri Ljutomeru
 11. Veržej
 12. Sveti Jurij ob Ščavnici
 13. Beltinci
 14. delu občine Lendava

Z novembrom 2010 smo vstopili v vseslovensko omrežje T-2, kar je povečalo vidnost PeTV za približno 70.000 gospodinjstev. Z vključitvijo v omrežje SiOL  (2012) smo vidnost ptujske televizije PeTV razširili na območje celotne Slovenije.

Zgodovina

Naša mala televizija je nastala iz preproste potrebe po drugačnem pristopu k spremljanju dogodkov na Ptuju. Začetki so vedno težki in tudi naš ni bil nič drugačen. Ekipa se je srečala z izzivom sodobne tehnike in pomanjkanjem prostora in, seveda, sredstev. A vendar smo se z majem 2011 preselili v nov sodoben studio, prenovili grafično podobo in spletno stran.

Naša informativna oddaja Ptujska kronika je dobro prepoznavna,že več let ustvarjamo pogovorno oddajo Povabilo na kavo. V času Evropske prestolnice kulture smo pripravljali oddajo Kultura na dlani. V preteklosti smo pripravljali tudi informativni oddaji Spoznavamo občine ter Poslanski utrip.

Trenutno ustvarjamo 12 oddaj lastne produkcije.


Upamo, da smo s temi besedami za pokušino tudi v vas prebudili radovednost. Vabljeni k ogledu naših oddaj in k podajanju predlogov za izboljšanje vsebin!

Na vrh