Televizija

Ptujska televizija PeTV je pričela z delovanjem v letu 2005 z mlado ekipo novinarjev in snemalcev z namero obveščati javnost o problematiki, pridobitvah in dogodkih na Ptuju. V tem času se je televizija razvila v prodorno in osrednjo televizijo ptujskega in širšega območja, ki gledalcem ponuja informativne, zabavne, kulturne in športne vsebine.

Z novembrom 2010 smo vstopili v vseslovensko omrežje T-2, kar je povečalo vidnost PeTV za približno 70.000 gospodinjstev. Z vključitvijo v omrežje SiOL  (2012) smo vidnost ptujske televizije PeTV razširili na območje celotne Slovenije.

Programska shema:
Telemach – kanal 737
A1 – kanal 317
T2 – kanal 205
Telekom – kanal 667

Zgodovina

Televizija je nastala iz preproste potrebe po drugačnem pristopu k spremljanju dogodkov na Ptuju. Začetki so vedno težki in tudi naš ni bil nič drugačen. Ekipa se je srečala z izzivom sodobne tehnike in pomanjkanjem prostora in, seveda, sredstev. A vendar smo se z majem 2011 preselili v nov sodoben studio, prenovili grafično podobo in spletno stran.

Naša informativna oddaja Ptujska kronika je dobro prepoznavna, že več let ustvarjamo pogovorno oddajo Povabilo na kavo. V času Evropske prestolnice kulture smo pripravljali oddajo Kultura na dlani. V preteklosti smo pripravljali tudi informativni oddaji Spoznavamo občine ter Poslanski utrip.

Trenutno ustvarjamo 12 oddaj lastne produkcije.


Upamo, da smo s temi besedami za pokušino tudi v vas prebudili radovednost. Vabljeni k ogledu naših oddaj in k podajanju predlogov za izboljšanje vsebin!

Na vrh