Domov » Novice » Gospodarstvo » MHP bo prevzel Perutnino Ptuj

MHP bo prevzel Perutnino Ptuj


Skupina Perutnina Ptuj je danes nadpovprečno zdravo in finančno stabilno podjetje, za kar gre zasluga dobremu poslovanju in učinkom optimizacije poslovanja v zadnjih treh letih, ko je bila del Skupine SIJ. Skupina SIJ je že v načrtih za upravljanje naložbe v Skupino Perutnina Ptuj pojasnila, da predlog predvideva odsvojitev naložbe v Perutnini Ptuj d.d. Takraten načrt je sicer predvideval oddelitev v ločeno, novo družbo, vendar so se kasneje glede odsvojitve naložbe v družbo Perutnina Ptuj odprle tudi druge možnosti.

Skupina SIJ je obvestila javnost o nameri odsvojitve delnic družbe Perutnina Ptuj, za katero, kot je bilo v javnosti že večkrat sporočeno, je bilo odprtih več možnosti. Skupina MHP, ena izmed vodilnih mednarodnih skupin živilsko-predelovalne industrije in vodilni proizvajalec perutnine v Ukrajini, je pri Javni agenciji za varstvo konkurence (AVK) vložila priglasitev koncentracije oziroma sprožila postopke za strateški vstop v največjo slovensko živilsko-predelovalno podjetje.

Uresničitev namere, da družbo prevzame MHP, ena izmed vodilnih mednarodnih skupin živilsko-predelovalne industrije, bi bila po oceni Skupine SIJ smotrna in v korist Skupine Perutnina Ptuj, Skupine SIJ in vseh deležnikov. MHP je pripravljen v prihodnjih letih podpreti največjo slovensko živilsko-predelovalno skupino z naložbami in nadaljnjim razvojem obstoječega poslovnega modela ter širitvijo, kar bo prineslo neposredne koristi ne le za podjetje samo, temveč tudi za lokalne rejce in zaposlene.

(Objavljeno v oddaji Ptujka kronika, dne 3. oktobra 2018.)

Na vrh