Domov » Novice » Gospodarstvo » Nova uprava Perutnine Ptuj

Nova uprava Perutnine Ptuj


Na skupščini Perutnine Ptuj d.d., na kateri je bilo prisotnih 98,72 odstotka delnic z glasovalno pravico, so bili izvoljeni novi člani nadzornega sveta družbe za mandatno obdobje štirih let. To so mag. Uroš Ilić, Viktoriia Kapeliushna, Maksym Pysariev, Iaroslav Mykhailovskyi in Vitaliy Adamchuk. Dosedanjim članom nadzornega sveta Albini Vrbnjak, Gregorju Tkalcu, Nataliji Veršič in Simonu Černetiču mandat teče dalje.

Danes se je sestal tudi nadzorni svet družbe, ki je mag. Uroša Ilića izvolil za predsednika nadzornega sveta in Viktoriio Kapeliushno za namestnico predsednika nadzornega sveta. Nadzorni svet je imenoval tudi nove člane uprave družbe, ki vodenje Perutnine Ptuj d.d. prevzemajo z današnjim dnem. To so Enver Šišić, Yevheniy A. Dranov in mag. David Visenjak, katerega mandat bo začel teči v skladu z načrtovano razširitvijo števila članov uprave. Dosedanjemu predsedniku uprave Perutnine Ptuj d.d. Tiborju Šimonki in članu uprave Viacheslavu Korchaginu je mandat prenehal, nadaljujeta pa mandat članov v upravi Skupine SIJ.

»S strateškim vstopom skupine MHP v Perutnino Ptuj bo naše podjetje končno lahko uresničilo vse notranje potenciale, ki smo jih razvijali že več let. Prepričan sem, da bo Perutnina Ptuj s pomočjo novega strateškega lastnika, z zavzetostjo zaposlenih, z dobrim sodelovanjem z rejci ter z zvestobo potrošnikov, ki uživajo naše izdelke, lahko presegla svoje dosedanje okvire delovanja v regiji,« je poudaril Enver Šišić, novi predsednik uprave Perutnina Ptuj d.d..

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 22. februarja 2019.)

Na vrh