Domov » Novice » Gospodarstvo » Ptujsko gledaliŠče popravlja pomankljivosti

Ptujsko gledaliŠče popravlja pomankljivosti

14. decembra 2007 je ptujsko gledališče po temeljiti obnovi ponovno odprlo svoja vrata. Zamisel prenove je temeljila na izročilu sobivanja neoklasicistične stavbe in znamenj sodobnosti. Projekt, vreden približno 2,7 milijona evrov je prinesel ta duh na Ptuj, vendar so v gledališču ob odprtju, ugotovili, da bo kaj kmalu ponovno potrebno posegati v notranjost gledališča.
Zataknilo se je namreč ob pogledu na oder z lože in balkona. Rene Maurin, v. d. direktorja Mestnega gledališča Ptuj, je povedal, da je do te napake prišlo zaradi površnega projektiranja projektantov. Obnova bo potekala v dveh fazah. Prva, premontiranje sedežnega reda, je že dokončana, druga bo urejena preko poletja. V drugi bodo preuredili ograjo na balkonu tako, da bo vidljivost na teh sedežih boljša.
Gledališče in mestna občina so se soglasno strinjali, da se lože morajo ohraniti. Se pa v  gledališču zavedajo, da imajo nekateri sedeži slabšo vidljivost – to se odraža tudi na ceni vstopnice, saj so te karte cenejše. Sicer pa so spomladi preuredili sedeže, saj so ob odprtju gledališča ugotovili, da se na določenih sediščih na oder ne vidi. Sedišča so preuredili tako, da so v parterju zgostili sedišča, v loži in na balkonu pa so sedeže povišali in naredili zamike.
V prihodnosti bodo dodelali še ostale pomankljivosti, kot sta napis in plastike na fasadi.
Torej glavne pomankljivosti so kot poudarja Maurin urejene. S preureditvijo sedežev pa so pridobili več sedišč, iz nekdanjih 215 jih imajo sedaj 227.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 20.6.2008)

Na vrh