Domov » Novice » Gospodarstvo » 9. maj – 23. praznik Vrtca Ptuj

9. maj – 23. praznik Vrtca Ptuj

To šolsko leto so v Vrtcu Ptuj namenili odkrivanju slovenske pisane besede za predšolske otroke. Ob 23. prazniku Vrtca Ptuj je vseh devet enot predstavilo vsaka svojo slovensko pravljico. V Minoritskem samostanu na Ptuju je bila, od 7. do 12. maja, na ogled razstava likovnih izdelkov otrok o Muci copatarici, Petru Klepcu, Mačku Muriju, Zvezdici zaspanki in drugih. V petek, 11.maja, pa so otroci na prireditvi za starše in ostale obiskovalce v Športni dvorani Šolskega centra pravljične junake ob glasbeni spremljavi predstavili s kostumi in pantomimo.   

Po predstavi so zaposleni v Vrtcu Ptuj in gosti imeli slavnostno sejo, na kateri so podelili priznanja Vrtca Ptuj in jubilejne nagrade ter izpostavili dosežene uspehe v preteklem letu.

"Upam, da se vsi vrtci po Sloveniji približujejo kakovosti Vrtca Ptuj. Le ta je vsekakor lahko zgled in model za vse vrtce v Sloveniji s svojim kakovostnim poslovanjem kakor tudi s pedagoškim delom," je mnenje Mojce Škrinjar, generalne direktorice za vrtce in OŠ na Ministerstvu za šolstvo in šport.

V prihodnje je njihov največji cilj novi vrtec na Osojnikovi cesti na Ptuju. Ta bi nadomestil vrtec na Potrčevi cesti.

"Ob prazniku vrtca Ptuj od Vrtca Ptuj vsako leto pričakujemo nekaj več in ta več tudi dobimo. Iskrena čestitka tako vodstvu Vrtca Ptuj kot tudi vzgojiteljicam in vzgojiteljem ter seveda staršem, ki ogromno truda vlagajo pri tem projektu in mesto se na nek način mora oddolžiti takšnemu kolektivu. En poklon smo z vrtcem Zvonček že naredili. V tem trenutku pa imamo pripravljene tri idejne projektne zasnove za pozidavo vrtca na Osojnikovi cesti. Upam, da bomo do konca letošnjega leta uspeli pridobiti ustrezno dokumentacijo, da bi v letu 2008 lahko pričeli z gradbenimi deli na Osojnikovi cesti. Tja bi preselili vrtec s Potrčeve ceste in s tem sprostili zemljišča, tako da bi Dom upokojencev lahko začel graditi prepotrebne kapacitete," je ob prazniku Vrtca Ptuj povedal dr. Štefan čelan, župan MO Ptuj.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 15.5.2007)

 

 

 

 

 

 

Na vrh