Domov » Novice » Gospodarstvo » Ptujčani so se izkazali v tekmi kajakov in kanujev na mirnih vodah

Ptujčani so se izkazali v tekmi kajakov in kanujev na mirnih vodah

Ptujsko jezero je bilo preteklo soboto prizorišče slovenskega pokala 2007 v kajakih in kanujih na mirnih vodah. Na stopničkah so stali tudi člani domačega kluba.

Na 3. tekmi osmega slovenskega pokala za kadete in mladince je nastopilo kar 62 kajakašev in kanuistov iz šestih slovenskih klubov. Med šestimi udeleženci Brodarskega društva Ranca Ptuj se je najbolj izkazal Tilen Vidovič, ki je v kategoriji K – 1,  na razdalji 2000 metrov, osvojil prvo mesto.

Tretje mesto je med mlajšimi deklicami osvojila Maja Vršič v razredu K – 420. S še preostalimi tremi nehvaležnimi četrtimi mesti so mladi Ptujčani več kot izpolnili pričakovanja.

V torek se bo končno pričela težko pričakovana ureditev ptujskega jezera, del katere je tudi izgradnja veslaške proge, ki naj bi bila končana do jeseni, ko nameravajo na jezeru organizirati tudi člansko državno prvenstvo.

Mirno ptujsko jezero zagotavlja odlične pogoje za veslaštvo, kar potrjuje tudi soglasje in pozitivno mnenje kajakaške zveze k prvi veslaški progi za kajak in kanu na mirnih vodah, ki bo pomenila veliko pridobitev za celotno Slovenijo.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 22. junija 2007)

Na vrh