Domov » Novice » Gospodarstvo » Uspeh nesrečne Agate

Uspeh nesrečne Agate

Na gradu Vurberk se je konec preteklega in v začetku tega meseca odvijal resničen gledališki spektakel. V Kulturnem društvu Grajena so za to sezono pripravili Zgodovinsko tragedijo v petih dejanjih Spomenik pri Hrastovcu, ki je postala prava uspešnica.

Vsak večer razprodano gledališče na prostem na gradu Vurberk je gotovo dokaz, da je zgodba prepovedane ljubezni iz ustnega izročila med plemkinjo Agato in premožnim grofom Friderikom s Hrastovca, ki sta jo tokrat oživila Tatjana Caf in Robert Polanec, vedno aktualna. K polnemu doživetju so poleg romantičnega ambienta ostankov gradu veliko prispevali tudi bogati srednjeveški kostumi, konji in kočije, ki so jih gledalci doživeli ob soju bakel.

 Dramska sekcija grajenskega kulturnega društva deluje že 57. sezono, nekateri od igralcev sodelujejo v skupini že več kot petintrideset let. že leta 1972 so na oder postavili izvedbo Spomenika pri Hrastovcu, vendar v dvorani in v mnogo manj množični zasedbi, saj jih je tokrat pri postavitvi sodelovalo kar štirideset, poleg članov skupine tudi ljudski pevci in godci "Stari prijatelji iz Kicarja". Vsi, ki si predstave z dramatizacijo Tanje Ješovnik in v režiji Tatjane Vaupotič niste uspeli pogledati, boste imeli priložnost za ogled ponovno v začetku jeseni.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 10. julija 2007)

Na vrh