Domov » Novice » Gospodarstvo » Balta in Juričeva na stopničkah svetovnega pokala

Balta in Juričeva na stopničkah svetovnega pokala

Padalci aerokluba Ptuj so prejšnji konec tedna nastopili na tekmi svetovnega pokala v Lescah. Dosegli so nekaj odličnih rezultatov, Peter Balta in Petra Jurič sta osvojila prvo in drugo mesto. Tekma v Lescah je bila druga izmed šestih postaj svetovnega pokala v letošnji sezoni. Med 32 moštvi so člani Aerokluba Ptuj osvojili odlično četrto mesto. "to je za naš klub, ki smo amaterji odlična uvrstitev. Smo edino amatersko moštvo med deseterico.", je dejal Sandi čuš, en od petih članov prve ekipe. S svojim osebnim rezultatom čuš ni najbolj zadovoljen, osvojil je 45. mesto, a je pred nadaljevanjem optimist, saj dosega boljše rezultate kot v preteklih sezonah.

Ptujčani pa imajo v svojih vrstah tudi profesionalca, Petra Balto, ki je zaposlen v slovenski vojski, trenutno je pa že na dopustu.

Ptujsko moštvo je eno redkih, ki ima v svojih vrstah žensko predstavnico. Petra Jurič je bila v Lescah druga, izenačila je uvrstitev iz prve tekme svetovnega pokala na Hrvaškem. V svetovnem vrhu je že tretjo sezono, doslej je bila dvakrat tretja v skupnem seštevku svetovnega pokala. V sezoni s padalom skoči okrog 250 krat, zdaj je približno na polovici. "Cilja sicer nisem povsem zadovoljila, saj vedno želim  zmagati, a moram biti zadovoljna tudi z drugim mestom.", je dejala Juričeva.

Naslednja tekma svetovnega pokala je na sproedu že čez dva tedna v Nemčiji, zaključek, kjer je Juričeva lani prvič zmagala, pa bo konec septembra v Švici. 15. in 16. septembra pa bomo mojstrovine padalcev lahko občudovali tudi na športnem letališču v Moškanjcih na 29. Padalskem pokalu Ptuja.

(Uredništvo, obljavljeno v oddaji Ptujska Kronika, 10.7.2007)

Na vrh