Domov » Novice » Gospodarstvo » Julijski požar v CERO Gajke ni povzročil večje Škode

Julijski požar v CERO Gajke ni povzročil večje Škode

10. julija je okoli 19. ure zagorelo v novem odlagališču Centra za ravnanje z odpadki Gajke. Po za enkrat še vedno neuradnih podatkih, naj bi prišlo do samovžiga. Prizorišče požara pa so že sanirali.

Po večdnevni vročini in naknadnem dežju so se tega dne začele tleti in se vnele bale na dnu novega odlagalnega polja. Same materialne škode, po besedah direktorja čistega mesta Ptuj, Andrije Kotera, ni veliko, stroški vloženega dela v nadzor požara samih zaposlenih, do poznih ur, in seveda gašenja prostovoljnih gasilskih društev iz Spuhlje, Podvincev, Grajene in Ptuja, pa naj bi znesli okoli 4500 evrov. Kljub temu, da so po besedah direktorja julijski požar hitro odkrili, so se odločili za namestitev še dodatne opreme za nadzor. Kot pravi direktor Koter in gasilci, ki so požar pomagali ukrotiti, je bilo gašenje naporno predvsem, ker so se vnele bale na dnu polja, in je bilo potrebno za učinkovito gašenje z vodo najprej odstraniti zgornje plasti

Do takšnih požarov na odlagališčih zaradi nesrečne kombinacije vremenskih razmer sicer redko, a vendarle lahko pride. Z brezhibnim delovanjem opreme za gašenje, ki so jo po dogodku dali ponovno preveriti, in dodatnimi nadzornimi kamerami pa upajo, da se kaj takega, kot v juliju, kljub pravzaprav minimalni škodi, ne bo več zgodilo.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 3. avgusta 2007) 

Na vrh