Domov » Novice » Gospodarstvo » Park Hotel odpira svoja vrata 29. avgusta

Park Hotel odpira svoja vrata 29. avgusta

Na koncu Prešernove nastaja nov 4 zvezdični hotel Park. Investicijo izvaja podjetje, imenovano Tovarna tradicij, Park hotel Ptuj pa je njegova poslovna enota. Stavbo, ki je zrasla na rimskih temeljih in kamnitem zidu srednjeveškega ptujskega obzidja, so začeli obnavljati septembra lani, konec avgusta, natančneje 29., pa bo že vse nared za svečano otvoritev.

Prvič se objekt na Prešernovi 38 omenja že v ptujskem mestnem statutu iz leta 1513, današnja podoba pa je iz prve polovice 19. stoletja. Stanka Gačnik, ena izmed lastnic hotela Park: "Hiša je res zgodovinski biser Ptuja, imela je tudi znamenite lastnike – trgovce in druge obrtniške mojstre. V samem mestu sta bili v tej hiši napeljani tudi prva elektrika in plin."dr. Aleš Gačnik, eden izmed lastnikov hotela Park: "Park hotel je oznaka za hotele, ki ležijo v neposredni bližini parkov ali v samih parkih, kar predstavlja neko dodano vrednost. Mi smo želeli opozoriti tudi na neposredno bližino Sončnega parka in na potenciale, ki se skrivajo v njegovi neposredni okolici – Dominikanski samostan, Mali in Ptujski grad."

Hotel Park bo imel 15 individualno opremljenih sob.dr. Aleš Gačnik: "Vsaka soba ima svojo zgodbo, v vseh pa se prepleta dedišina s sodobno umetnostjo."Stanka Gačnik: "V hotelu bo tudi kavarna. V kleti bo poseben prireditveni prostor, ki smo ga poimenovali Kronos."

Prostor ima najsodobnejšo telekomunikacijsko tehnologijo, tu se bodo pripovedovale razne vinske zgodbe ter odvijali številni likovni, glasbeni, kongresni in protokolarni dogodki. Park hotel sicer predstavlja tudi vzorčen model mednarodne hotelske verige Art & Heritage Hotels, ki so neposredno povezani z dediščino in umetnostjo.

(Objavljeno v Ptujski kroniki, 21.8.2007)

Na vrh