Domov » Novice » Gospodarstvo » Gneča na mejnem prehodu

Gneča na mejnem prehodu

Avgust predstavlja vrh poletne sezone. Temu primerna je tudi gneča na cestah in mejnih prehodih. Preverili smo, kako poteka delo na mejnem prehodu Gruškovje. Mejni prehod Gruškovje, od Ptuja oddaljen dobrih 15 kilometrov, povprečno prestopi od 5 v poletnih mesecih do 13 tisoč potniških vozil dnevno. Kar se pa tiče tovornega prometa, se število giblje med 350 in 1000 vozili.

"Delovanje mejnega prehoda poteka v skladu z evropsko direkcijo. Skoraj vsak dan se naloge spreminjajo, kar predstavlja  poleg običajnega dela veliko obremenjenost za zaposlene mejnega prehoda Gruškovje", je povedal Peter Kirič, inšpektor na blagovnem carinjenju v Gruškovju.

Napovedi o največji prometni konici v letošnji poletni sezoni med Šentiljem in Gruškovjem so se izkazale za resnične. Najhuje je bilo konec julija, ko so turisti za prečkanje države od avstrijske do hrvaške meje potrebovali tudi do 3 ure.

Peter Kirič je še povedal, da je gneča na mejnem prehodu največja med vikendi, to pa predvsem zaradi dopustnikov. Najbolj optimalna dneva za prehod mejnega prehoda pa sta torek in četrtek.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 21. avgusta 2007)

Na vrh