Domov » Novice » Gospodarstvo » Urejenost Mestnega parka tesno povezana z dogajanjem ob koncu tedna

Urejenost Mestnega parka tesno povezana z dogajanjem ob koncu tedna

V letošnjem letu za urejenost Mestnega parka, kot tudi ostalih zelenih površin, ulic, trgov in pločikov v mestu, skrbi podjetje čistoča s Trzina, katerega je Mestna občina Ptuj izbrala na podlagi javnega razpisa.V prid podjetja je odločila cena, ki je bila za več kot 100 tisoč evrov nižja od ostalih ponudnikov.
" Menimo, da je za vzdrževanje parka dobro poskrbljeno. Večjih kritik na ta račun ni bilo, razen ob ekstremnih situacijah.Ob tej priložnosti bi omenil Turistično društvo Ptuj, ki je v začetku pomladi poskrbelo za cvetlične grede", je povedal Janko Širec, vodja oddelka za gospodarsko infrastrukturo in okolje v Mestni občini Ptuj.
Sicer pa je urejenost mestnega parka v zadnjih letih tesno povezana z dogajanjem ob koncih tedna. Park namreč slovi kot priljubljeno zbirališče mladih, kar pa pušča sledi in povzroča večji obseg dela vzdrževalcem." Največ dela je ob sobotah in nedeljah, takrat je park poln mladih, ki pijejo in kadijo.To je katastrofa. Delamo od 6 zjutraj do 1 popoldan, včasih delo podaljšamo", pravi Hermina Belšak, delavka podjetja čistoča.
Po besedah Janka Širca si v Mestni občini Ptuj prizadevajo, da bi park preuredili, vanj pa umestili vsebine, ki bi na nek način ustavile nekontrolirano dogajanje in s tem posledice tega.
Kljub prizadevanjem pa podoba Mestnega parka v večernih urah ostaja žalostna. Samo pogled na nekdaj sodobno razsvetljavo kaže, da so mesta, kjer naj bi bile luči popolnoma uničena, ogrodje pa je že pošteno načel zob časa.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 5.oktobra 2007)

Na vrh