Domov » Novice » Gospodarstvo » Večer s SaŠo Pavček

Večer s SaŠo Pavček

V torek, 17. aprila,  so se ljubitelji umetnosti zbrali v prostorih Stare steklarske delavnice in ob svečkah nekoliko pobliže spoznali prvakinjo SNG Drame Ljubljana, Sašo Pavček, in njeno knjigo gledaliških zgodb.

Na odru zvečer je knjiga, namenjena gledališču, sestavljena iz štirih esejev in treh gledaliških dramskih tekstov, od katerih sta bila dva že uprizorjena: čisti vrelec ljubezni in monokomedija Al en al dva. Pravi, da tako pri igri kot tudi pri pisanju predvsem posluša glas svojega srca. Kljub svoji neizmerni ljubezni do besede pa je vendarle potrebno neke skrivnosti zadržati zase, saj sicer nekako izzvenijo, in jih raje kot z besedo izraziti z gesto ali pesmijo.

Skromna umetnica pravi, da tako lepih kritik, kot jih je dobila za knjigo, ki je menda ni imela namena niti napisati, za igro ni dobila nikoli. Kar pa je vendarle težko verjeti, saj je bila ob svojem gledališkem ustvarjanju dobitnica že mnogih najvišjih igralskih priznanj, med drugim dveh Severjevih nagrad in nagrade Prešernovega sklada, razglašena pa je bila tudi za žlahtno komedijantko.

(objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 20. 4. 2007)

Na vrh