Domov » Novice » Gospodarstvo » V Talumu se uspešno prilagajajo aluminijskemu trgu

V Talumu se uspešno prilagajajo aluminijskemu trgu


Talum praznuje v tem letu 65 let uspešnega delovanja. Na nedavnem dnevu inovativnosti v kidričevskem podjetju nam je predsednik uprave Taluma Marko Drobnič razkril, v kakšen stanju je trenutno podjetje, kaj se dogaja na trgu aluminija in kakšen kadre trenutno zaposlujejo v podjetju.

Aluminijska industrija se v zadnjem obdobju sooča z izredno nepredvidljivimi razmerami, ki niso toliko posledica fizičnega trga kot drugih dejavnikov. Nevarnost predstavljajo globalne politično-ekonomske igre, ki lahko vplivajo na borzne indekse in nesorazmerno izboljšajo pogoje za poslovanje konkurence. Z vsemi temi dejavniki se srečuje pri svojem poslovanju in delu tudi v Skupini Talum, ki se uspešno prilagaja na hitro se spreminjajoč aluminijskem trgu. Na Talumovo poslovanje, na rezultate in odločitve vpliva veliko dejavnikov, na katere se odzivajo s še izrazitejšim spreminjanjem strukture svoje metalne bilance in posledično strukture svoje proizvodnje.

V celotni Skupini Talum je trenutno 1500 zaposlenih. Gre za zelo velikega zaposlovalca na območju celotnega Spodnjega Podravja, ki pa ima še zmeraj določene potrebe po profiliranih delavcih ali kadrih.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 6. novembra 2019.)

Na vrh