Domov » Novice » Kultura » Posvet o EPK Ptuj 2025

Posvet o EPK Ptuj 2025


Priprave na kandidaturo za Evropsko prestolnico kulture 2025 a Ptuju tečejo že kar nekaj časa. V okviru promocije projekta in iskanja smernic predstavniki kandidature organizirajo tudi redne posvete.

Mesto, ki prejme naziv Evropska prestolnica kulture je nedvomno ne samo počaščeno, ampak na nek način tudi priviligirano, saj naziv v veliki meri daje možnost tudi za preskok v kvaliteti življenja prebivalcev. Na kandidaturo se naše mesto pripravlja že dobro leto, v tem trenutku pa čakamo na prvi krog izbora. Svet, ki bo ocenjeval vsebine prijavljenih mest za EPK 2025 sestavlja 12 strokovnjakov iz Slovenije in tujine.

Na tokratnem rednem posvetu, pa so se akteriji lotili izobraževanja kot razvojne priložnosti Mestne občine Ptuj in regije. Akterji namreč veliko razmišljajo tudi o kadrovski politiki, v kolikor Ptuj dobi naziv, ne v smislu koga zaposlovat, ampak kako izobraziti domače ljudi, da bodo lahko aktivneje sodelovali v projektu, saj je to po besedah Martine Magdič investicija v prihodnost mesta.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 19. februarja 2020.)

Na vrh