Domov » Novice » Kultura » Razstava Kontrasti

Razstava Kontrasti


Pretekli teden smo bili v Galeriji mesta Ptuj priča otvoritvi še zadnje razstave letošnjega leta. Gre za razstavo fotografij dveh avtoric, ki se osredotočata na akt.

Obe fotografinji Sandra Požun in Maja Sivec sta svojo pot pričeli kot ljubiteljici fotografiranja in sta skozi leta ter izkušnje svoje znanje nadgradili do te mere, da se njune fotografije že uvrščajo med umetniška dela. Zdaj so fotografije obeh na ogled na Ptuju.

Prva avtorica fotografij, Maja Šivec deluje kot kulturna ustvarjalka. Samostojno in skupinsko razstavlja doma in po svetu, za svoja dela pa je prejela že mnogo priznanj in nagrad. Fotografija je njena strast in način življenja, v galeriji pa je tokrat na ogled postavila dva cikla fotografij.

Sandra Požun je odraščala v Bujah v hrvaški Istri. Po opravljenem zaključnem izpitu (1991) se je preselila na Ptuj in delala na področju turizma. V drugi polovici devetdesetih let se je začela ljubiteljsko ukvarjati s fotografijo. V Galeriji mesta Ptuj so na ogled njena zadnja nastala dela. Požunova sicer razstavlja redno, prav tako svoje fotografije objavlja v časniku Kralji ulice. Da je dobila priložnost razstavljati na Ptuju ji je v izredno čast.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 6. decembra 2019.)

Na vrh