Domov » Novice » Otvoritev avtocestnega dela med Podlehnikom in Gruškovjem

Otvoritev avtocestnega dela med Podlehnikom in Gruškovjem


Družba DARS je predala prometu še zadnji del podravske avtoceste A4 med Draženci in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje. Otvoritveni trak na uradnem odprtju 5,8 km dolge štiripasovnice so prerezali ministrica za infrastrukturo mag. Alenka Bratušek, evropska komisarka za promet mag. Violeta Bulc in predsednik uprave družbe DARS dr. Tomaž Vidic.

Z zadnjim delom med Podlehnikom in Gruškovjem je v celoti dograjena skupno 33 kilometrov dolga podravska avtocesta A4 med Slivnico in Gruškovjem, ki predstavlja del celovitega vseevropskega prometnega omrežja. Pogodbeni izvajalec del na odseku med Podlehnikom in Gruškovjem je bil sarajevski Euro-asfalt. Medtem, ko je vrednost del znašala nekaj več kot 56 milijonov evrov. Izvajalec je dela končal mesec pred rokom in za nižjo ceno v primerjavi z ocenjeno investicijsko vrednostjo.

Na novozgrajeni avtocesti so trije nadvozi, dva podvoza, 12 mostov in predor Log z galerijo.
Celoten avtocestni odsek A4 med Draženci in Gruškovjem v skupni dolžini 13 kilometrov je namenjen v prvi vrsti izboljšanju kakovosti življenja ljudi v regiji ter povečanju prometne varnosti.

Otvoritev zadnjega dela podravske avtoceste A4 med Draženci in mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje je spremljal kulturni program, v katerem so nastopili učenci Osnovne šole Podlehnik, Pihalni orkester Podlehnik in Sekstet kulturnega društva Podlehnik.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 5. decembra 2018)

Na vrh