Domov » Novice » 3. izredna seja kolegija županov Spodnjega Podravja

3. izredna seja kolegija županov Spodnjega Podravja


Na seji se so se župani in županje Spodnjega Podravja med drugim dogovorili o sofinanciranju projekta celovite obnove vodovodnega sistema Spodnje Podravje ter obravnavali informacijo o potrjevanju elaborata o oblikovanju cen storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja oskrbe s pitno vodo. Čeprav so se vsi župani strinjali, da do obnove vodooskrbnega sistema mora priti, je pri soudeležbi financiranja prišlo do težav. S to soudeležbo se ni strinjal župan Kidričevega Anton Leskovar.

V kolikor bo pri županih prišlo do razhajanj pri soudeležbi v projektu in obsegu, se prenovi ne piše nič dobrega. Obseg prenove vodooskrbe je velik, vreden cca. 50 milijonov eurov, zato, v kolikor do izvedbe pride, bo le-ta potekala fazno.

Pod drugo točko dnevnega reda so župani obravnavali informacijo o potrjevanju elaborata o oblikovanju cen storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja oskrbe s pitno vodo. Nekatere občine so novo ceno na predlog Komunalnega podjetja že potrdile, druge še ne.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 17. julija 2019.)

Na vrh