Domov » Novice » Green lake

Green lake


V sredo je v prostorih Občine Kidričevo potekal novinarska konferenca, na kateri so informatorji zainteresirani javnosti predstavili aktivnosti ob izgradnji centra Green lake. Gre za Športno rekreacijski center Green lake, ki bogati širše področje ptujsko-dravskega polja. To je odkopanih in razkritih 40 hektarov podtalnice, kjer urejajo vse potrebno za dolgo vrsto športnih aktivnosti od deskanja na vodi do odbojke na mivki, ob tem pa postavljajo še vso potrebno komunalno infrastrukturo. Gradnja bi se naj zaključila maja, potencial je velik.

Naloga Občine Kidričevo za naprej ostaja, da se poveže v projekt čim več občin z različnimi programi in se zgradi skupna turistična destinacija. Za gramoznico je sicer Občina Kidričevo dobila tudi 46.000 EUR od Lasa in sicer za učno pot v naravi. Nalogo izvedbe začetnega projekta je prevzel konzorcij treh podjetij, ki mu je občina podelila koncesijo za 25 let. Skupno podjetje Športno rekreacijski center Pleterje so ustanovili Cestno podjetje Ptuj, Betonarna Kuhar iz Cerkvenjaka in hrvaško podjetje CWS z Reke. Meritve so pokazale odlično kakovost vode, nekaj izmerjenih vrednosti je bilo primerljivih kar z vodo reke Soče. Destinacija torej z odlično kapaciteto kopalnih vod in obvodnih zemljišč.

V prvi fazi, ki bo končana prihodnjega maja, bodo uredili 10 hektarov površine, postavili 420-metrsko vlečnico za deskarje, uredili kamp za 70 šotorov, deset mest za avtodome, posebne tribune za 1400 obiskovalcev na obali, otroška igrišča in manjši gostinski obrat ter seveda veliko parkirišč. Po oceni bodo koncesionarji za ureditev celotnega parka v treh fazah vložili še 1,7 milijona evrov.

V drugi fazi v letih 2020 in 21 bodo uredili še kopališče. Po zaključku teh del pa bodo do 2024 postavili še deset mobilnih hišic za goste, še 20 mest za avtodome in deset luksuznih šotorov, kot je načrte razkril direktor Cestnega podjetja Ptuj Martin Turk.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 9. novembra 2018.)

Na vrh