Domov » Novice » Izredna seja Mestne sveta Mestne občine Ptuj

Izredna seja Mestne sveta Mestne občine Ptuj


V preteklem tednu je v prostorih Mestne hiše potekala prva izredna seja Mestnega sveta Mestne občine Ptuj v novem mandatnem obdobju. Po dnevnem redu so svetniki potrdili Predlog Sklepa o potrditvi mandata članici Mestnega sveta Mestne občine Ptuj, naslednji kandidatki na Listi SD – Socialni demokrati, imenovali Odbore za družbene dejavnosti, finance, gospodarstvo, okolje in prostor ter gospodarsko infrastrukturo, socialno varstvo, zdravstvo in kulturo, splošne zadeve in lokalno samoupravo ter komisije za odlikovanja in priznanja, statut in poslovnik, vloge in pritožbe, Statutarno pravne komisije ter člane Nadzornega odbora Mestne občine Ptuj. S ključem delitve zasedanja mest v delovnih telesih so zadovoljne vse svetniške skupine.

Pod zadnjo točko so svetniki podali soglasje k razrešitvi direktorja javnega zavoda ZRS Bistra Ptuj ter za obdobje enega leta imenovali v. d. direktorja omenjenega zavoda, na tem mestu pa ostaja dr. Štefan Čelan.

V januarju sledi tudi prva redna seja mestnega sveta, največ napora pa v Mestni hiši v tem trenutku vlagajo v sestavljanje proračuna. Po besedah županje Nuške Gajšek bo morda v kratkem jasno tudi, kdo bo zasedel mesto direktorja občinske uprave in podžupanski stolček.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 16. januarja 2019.)

Na vrh