Domov » Novice » Novi prostori Državnega odvetništva na Ptuju

Novi prostori Državnega odvetništva na Ptuju


Na Ministrstvu za pravosodje se trudijo, da zagotavljajo zaposlenim pogojev za delo in v sled temu so v Jadranski ulici 12 odprli nove prostore Državnega odvetništva na Ptuju. Zunanji oddelek na Ptuju sta uradno odprla ministrica za pravosodje Andreja Katič in generalni državni odvetnik magister Jurij Groznik.

Obseg dela zunanjega oddelka na Ptuju se je bistveno povečal leta 1998, s tem pa tudi število zaposlenih. Danes ptujsko ekipo sestavlja sedem zaposlenih, ki zastopajo subjekte pred različnimi sodišči.

Ministrstvo za pravosodje je za najem opremljenih poslovnih prostorov izbralo prostore, s katerimi upravlja in jih je tudi uredilo Podjetje za stanovanjske storitve. Najeta površina opremljenih prostorov znaša dobrih 296 m2 in predstavlja poslovne prostore, spremljajoče prostore in arhivske prostore.

Ob koncu obiska se je ministrica za pravosodje Andreja Katič srečala tudi s predstavniki lokalne skupnosti in županjo Mestne občine Ptuj Nuško Gajšek, ki ji je ob tej priložnosti predala tudi protokolarno darilo malo statuo.

(Objavljeno v oddaji Ptujsk kronika, dne 17. julija 2019.)

Na vrh