Domov » Novice » Poslovanje Doma upokojencev Ptuj

Poslovanje Doma upokojencev Ptuj

dom upokojencev ptuj

Iniciativna skupina za urejanje odnosov v socialnem varstvu, v kateri so Fran Kodela, Viktor Pilinger, Nevenka Dobljekar, Lidija Veber in Melani Centrih že nekaj časa opozarja na nepravilnosti pri poslovanju Doma upokojencev Ptuj. V zadnjem mesecu so opozorili na kar nekaj nepravilnosti, a kot največjo, predstavnik Franc Kodela izpostavlja ugotovitve davčnega nadzora, ki so pokazale na en milijon premalo plačanega davka.

Razlago smo poiskali pri vodstvu doma. Z direktorico Kristino Dokl smo se 10. novembra dogovorili, da se lahko oglasimo pri njej takoj naslednje jutro, 11. novembra ob 8. uri. Slabo uro prej pa smo izvedeli, da bo izjavo pred kamero podala računovodkinja Andreja Kuret.

Stanovalci so v odločanju o poslovnih načrtih doma, po besedah Kuretove vključeni preko svojega predstavnika v svetu doma upokojencev Ptuj. Kodela pa pravi, da predstavnica stanovalcev težko tvorno sodeluje na sejah sveta in da direktorica, Kristina Dokl, ni imela posluha, ko so ji člani iniciativne skupine predlagali, da bi bil predstavnik stanovalcev v svetu zavoda nekdo izmed svojcev.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 12. november 2014)

Na vrh