Domov » Novice » Vlaganja v vodooskrbni sistem

Vlaganja v vodooskrbni sistem


Župani Spodnjega Podravja v teh dneh iščejo dogovor o oblikovanju cen, saj kot smo že poročali dve občini – Kidričevo in Starše nove predlagane cene s strani Komunalnega podjetja Ptuj v delu omrežnine nista sprejeli. So pa župani na zadnjem kolegiju bili seznanjeni tudi z nujnimi vlaganji v vodooskrbni sistem.

Vodooskrbni sistem je namreč zastarel, izgube so ogromne in dokler ne bo soglasja za celovito obnovo, ki bo prav tako trajala kar nekaj let. Komunalno podjetje Ptuj vsakoletno predstavlja nujna vlaganja, da se sistem vsaj vzdržuje .

Vodooskrbni sistem Ptuj, je sicer drugi največji regionalni vodovod v porečju reke Drave in zagotavlja oskrbo z vodo na območju 21 občin. Ker je vodovodna gradnja v preteklem finančnem obdobju izpadla pa sedaj župani v Spodnjem Podravju upajo, da bo projekt celovite obnove vodooskrbnega sistema, vreden 50 milijonov evrov, vendarle sprejet in podprt z evropskimi kohezijskimi sredstvi. Naj spomnimo, da je Komunalno podjetje Ptuj je doslej za idejno zasnovo projekta plačalo 180 tisoč evrov. Kot pravi direktor komunalnega podjetja Janko Širec bo izdelava vse potrebne dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja stala vsaj milijon evrov.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 20. septembra 2019.)

Na vrh