Domov » Novice » Zabojniki za ločeno zbiranje jedilnega olja

Zabojniki za ločeno zbiranje jedilnega olja


V Mestni občini Ptuj so postavili prve zbiralnike za ločeno zbiranje jedilnega olja. Prvega sta namenu predala županja Mestne občine Ptuj, Nuška Gajšek, in direktor Javnih služb Ptuj, mag. Alen Hodnik.

Postavitev zabojnikov za ločeno zbiranje jedilnega olja na sedmih različnih lokacijah na Ptuju, je del aktivnosti osveščanja občanov o škodljivosti zlivanja odpadnega jedilnega olja in maščob v kanalizacijski sistem, ter poziv k ločenemu zbiranju le-teh.

Zabojniki so postavljeni na naslednjih lokacijah pri Osnovni šoli Ljudski vrt, pri Osnovni šoli Grajena, pri trgovini Spar-Rabelčja vas, pri Osnovni šoli dr. Ljudevita Pivka, Eko otok na Dravski ulici, pri Osnovni šoli Breg in pri Qlandiji.

S pravilnim odlaganjem odpadnega jedilnega olja v zabojnike bodo iz finančnega vidika lahko nagrajeni tudi občani in občanke.

Mestna občina Ptuj je ena redkih občin v Sloveniji, ki je vzpostavila sistem oziroma je postavila zabojnike za ločeno zbiranje jedilnega olja in v prihodnosti si lahko obetamo, da bodo podobne zabojnike uvedle tudi ostale občine na območju Spodnjega Podravja.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 3. julija 2019.)

Na vrh