Domov » Novice » Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (četrtek, 9.4.2020)

Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (četrtek, 9.4.2020)


V PRIMERU, DA SUMITE NA OBOLELOST S KORONAVIRUSOM

V primeru, da sumite na okužbo s korona virusom ali imate druga prehladna obolenja, je organizirana ambulanta COVID 19 (kontejner), na parkirišču za zdravstvenim domom.

Pred prihodom obvezno pokličite na 02 78 71 691, kjer boste dobili navodila.

Za nujne primere pokličite 112.

AKTIVNOSTI MESTNE OBČINE PTUJ NA PODROČJU ŠIRJENJA IN PREPREČEVANJA COVID 19

V skladu z izdanim navodilom morajo občine dnevno poročati o stanju in ukrepih na področju širjenja in preprečevanja COVID 19. Glavni poudarki poročila Mestne občine Ptuj so:
– Občani iščejo različne oblike pomoči od pomoči Rdečega križa, Karitas, prevoz blaga iz trgovine, pa vse do potrebe po razgovoru, pri čemer jim usmerjajo na pristojne službe ali posredujejo podatke ekipi Rdečega križa za pomoč na domu.
– Vsi sistemi prodaje blaga na dom, so vidno izboljšali sistem oskrbe občanov, še posebej tistih, ki niso mobilni. Prav tako so skoraj vsi trgovski ponudniki ponujajo prodajo preko spleta in dostavo na dom. Hrano na dom dostavljajo tudi Javne službe Ptuj preko trgovine Ptujski škrnicelj.
– Kresovi: v zvezi z velikonočnimi kresovi v naravnem okolju v času razglašene velike ali zelo velike požarne ogroženosti naravnega okolja velja usmeritev, da jih ne smemo kuriti. Uredba o varstvu pred požarom v naravnem okolju glede tega ne predvideva nobene izjeme.

NA PTUJU DVA OBOLELA ZA KORONAVIRUSOM

V Mestni občini Ptuj sta dve osebi oboleli za koronavirusom 13. in 14. marca. Od takrat do danes so v COVID ambulanti opravili številne teste našim občanov in vsi so bili k sreči negativni. V Sloveniji je aktualen podatek, da je s koronavirusom okuženih 1124 oseb.

DALJŠI ČAS OBRATOVANJA NEKATERIH TRGOVIN
Trije veliki trgovci v Sloveniji Lidl, Spar in Eurospin so se odločili, da bodo z današnjim dnem podaljšali delovni čas, tako, da bodo njihove trgovine v glavnem od ponedeljka do sobote odprte od 8. do 20. ure. Že včeraj pa gospodarski minister Zdravka Počivalška napovedal, da bi lahko po velikonočnih praznikih začeli z deli vulkanizerji, avtopralnice in avtomehaniki.

OSTANIMO DOMA IN OSTANIMO ZDRAVI!

Na vrh