Domov » Novice » Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (petek, 10.4.2020)

Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (petek, 10.4.2020)


V ČASU KORONAVIRUSA SVETE MAŠE NA TELEVIZIJI PeTV

Za kristjane je Velika noč najpomembnejši krščanski praznik, saj na ta dan praznujejo Jezusovo vstajenje od mrtvih. Zaradi epidemije koronavirusa bodo v teh dneh cerkve prazne, a svete maše bodo po nekaterih cerkvah potekale normalno. Ker kristjani v teh dneh ne bodo mogli k svetim mašama, boste le-te v naslednjih dneh v posnetkih lahko videli ali spremljali na Ptujski televiziji PeTV. Posnetki maš bodo – iz cerkve sv. Jurija v petek in soboto ob 21. uri in iz cerkve sv. Martina na Hajdini v nedeljo ob 13. uri. Vabljeni k ogledu.

NOŠENJE ROKAVIC V JAVNIH PROSTORIH NI VEČ OBVEZNO

Jelko Kacin – govorec Vlade Republike Slovenije za COVID 19 je sporočil, da nošenje rokavic v javnih prostorih ni več obvezno. Enakovreden ukrep je razkuževanje in umivanje rok.

OKROŽNO SODIŠČE NA PTUJU BO PODARILO 40 PRENOSNIH RAČUNALNIKOV

Okrožno sodišče na Ptuju se je odločilo pokloniti 40 odpisanih, a še uporabnih prenosnih računalnikov. Zaradi nastanka izrednega dogodka, t.j. epidemije nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19), je delo po šolah organizirano na način dela na domu, ki ga je mogoče izvajati preko računalniškega sistema. Na sodišču so se odločili, da računalnike namenijo socialno ogroženim otrokom, ki nimajo računalnika, za potrebe oddaljenega šolanja.

V SLOVENIJI 1160 OBOLELIH, NA PTUJU DVA

V zadnjih 24 urah je za koronavirusom v Sloveniji obolelo 36 oseb, kar pomeni, da je bilo skupno zaznano do sedaj 1160 obolelih. Na Ptuju imamo dva obolela.

OSTANIMO DOMA IN OSTANIMO ZDRAVI!

Na vrh