Domov » Novice » Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (petek, 27.3.2020)

Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (petek, 27.3.2020)


V SLOVENIJI NOVIH 70 OBOLELIH, NA PTUJU STATUS QUO SITUACIJA

Nacionalni inštitut za javno zdravje je sporočil, da so včeraj opravili 1075 testov, med katerimi je 70 oseb na novo obolelih s koronavirusom. Na Ptuju opravljajo teste v dveh kontejnerjih v Zdravstvenem domu Ptuj. Po opravljenih testih ostaja število okuženih v Mestni občini Ptuj nespremenjeno, saj imamo dva obolela s koronavirusom. V občinah Spodnjega Podravja je situacija naslednja: Markovci en oboleli, Hajdina, Kidričevo in Žetale pa dva obolela za koronavirusom.

AKTIVNOSTI MESTNE OBČINE PTUJ NA PODROČJU ŠIRJENJA IN PREPREČEVANJA COVID 19

V skladu z izdanim navodilom morajo občine dnevno poročati o stanju in ukrepih na področju širjenja in preprečevanja COVID 19:
– Na Upravi za zaščito in reševanje, Izpostava Ptuj so prejeli nekaj zaščitne opreme. Navodila Izpostave Ptuj so, da občine opremo delijo racionalno in striktno z usmeritvami, ki so jih prejeli. V njih je natančno določeno, komu se oprema lahko deli in do kakšne opreme je kdo opravičen. Prednostno so opremo razdelili med Rdeči križ Ptuj, Javne službe Ptuj in Ars Vitae.
– Glede zaščitnih mask so se v Mestni občini Ptuj povezali s šiviljstvom Šmigoc, ki bo šivalo maske. Imajo tudi potrebe po drugi zaščitni opremi, ker je primanjkuje.
– Skupaj z Zavodom za turizem Ptuj v Mestni občini Ptuj evidentirajo tiste, ki bi turistične kapacitete bili pripravljeni nameniti za potrebe karantene ali izolacije.

TRGOVINE DELAJO PO SKRAJŠANEM ODPIRALNEM ČASU

Po razglasitvi epidemije koronavirusa v Sloveniji delujejo le trgovine z živili, lekarne, bencinske črpalke, banke, pošte in prodajalne ostajajo odprte. Trgovine z živili delujejo po skrajšanem odpiralnem času.

ŠOLE IN VRTCI OSTAJAJO ZAPRTI

Na včerajšnjem sestanku predsednikov v Ljubljani je predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša izjavil, da šole in vrtci še naprej ostajajo zaprti, kar je potrdila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec.

Ptujske osnovne in srednje šole po večini nemoteno izvajajo pouk na daljavo in takšno obliko poučevanja počasi sprejemajo učenci, dijaki in tudi njihovi starši.

OSTANIMO DOMA IN OSTANIMO ZDRAVI!

Na vrh