Domov » Novice » Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (ponedeljek, 6.4.2020)

Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (ponedeljek, 6.4.2020)


V PTUJSKI AMBULANTI COVID 19 ODVZELI 262 BRISOV

Na parkirišču za Zdravstvenim domom Ptuj je organizirana ambulanta COVID 19, v kateri so v mesecu marcu in aprilu do sedaj skupno opravili 262 testiranj ob sumu na okužbo s koronavirusom. Med temi testi je bilo do sedaj pet pozitivnih. V mesecu aprilu so opravili 41 testiranj in vsa so bila negativna.

V DOMU UPOKOJENCEV PTUJ ODVZELI 46 BRISOV

V vseh enotah Doma upokojencev Ptuj so do sedaj skupno opravili 46 testiranj ob sumu na okužbo s koronavirusom in vsi testi so bili negativni.

V PTUJSKI BOLNIŠNICI V PRIPRAVLJENOSTI

V Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj so že pred časom uredili poseben COVID oddelek, v katerem bi zdravili morebitne obolele s koronavirusom. Zaenkrat na oddelku še niso imeli nobenega primera.

V SLOVENIJI 1021 OKUŽENIH, NA PTUJU DVA

V Sloveniji je po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje s koronavirusom okuženih 1021 oseb. Na Ptuju ostajata okuženi dve osebi (njuno stanje preverja lečeči zdravnik).

AKTIVNOSTI MESTNE OBČINE PTUJ NA PODROČJU ŠIRJENJA IN PREPREČEVANJA COVID 19

V skladu z izdanim navodilom morajo občine dnevno poročati o stanju in ukrepih na področju širjenja in preprečevanja COVID 19. Glavni poudarki poročila Mestne občine Ptuj so:
– Od URSZR, Izpostave Ptuj, so prejeli del zaščitnih sredstev, ki bodo razdeljena med tiste službe, ki so neobhodne za opravljanje zaščite oziroma javnih dejavnosti.
– Na občino kličejo starši, ki imajo šolo obvezne otroke, da nimajo računalnikov in ne morejo izvajati pouka na daljavo. Vse usklajujejo z zunanjimi prostovoljci in rešujejo situacijo.
– Skupini občanov iz ČS Breg-Turnišče, ki rabi pomoč, bodo pomagali prostovoljci OZ Rdečega križa Ptuj. Preverilo se bo pogoje za humanitarno pomoč in za enkratno denarno pomoč.

OSTANIMO DOMA IN OSTANIMO ZDRAVI!

Na vrh