Domov » Novice » Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (sobota, 11.4.2020)

Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (sobota, 11.4.2020)


PONOVNO ODPRTJE ZBIRNEGA CENTRA CERO GAJKE

Javne službe Ptuj obveščajo, da prične zbirni center CERO Gajke ponovno nemoteno obratovati z dnem 14.4.2020.

Delovni čas:
– ponedeljek – petek: od 8.00 do 17.00
– sobota: od 8.00 do 14.00

Občane naprošajo, da dosledno upoštevajo navodila zaposlenih na zbirnem centru, saj s tem pripomorejo preprečevanju širitve epidemije z virosom Covid-19. Za vstop na območja CERO Gajke morajo občani obvezno uporabiti zaščitno masko in rokavice.

POČITNICE NAJVERJETNEJE »LE« V SLOVENIJI

Na dopoldanski novinarski konferenci je direktor Klinike Golnik Aleš Rozman povedal:«Počitnic v tujini letos skoraj zagotovo ne bo. Kako bomo lahko potovali znotraj države, pa bo odvisno od epidemioloških trendov.«

PONOVNO UVAJANJE IZVAJANJA NENUJNE AMBULANTNE SPECIALISTIČNE DEJAVNOSTI

Vlada je na dopisni seji izdala Odlok o dopolnitvi Odloka o začasnih ukrepih na področju zdravstvene dejavnosti zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19. Z dopolnitvijo odloka se ponovno uvaja izvajanje elektivne (nenujne) ambulantne specialistične dejavnosti (ambulantna specialistka, ambulantna diagnostika), rehabilitacije in drugih nenujnih oblik zdravljenja. Vendar le za paciente, ki imajo negativno epidemiološko anamnezo in nimajo prisotnih znakov okužbe dihal in pri katerih bi opustitev ali preložitev zdravstvene storitve vodila v poslabšanje zdravstvenega stanja. Odlok bo začel veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu.

Ministrstvo za zdravje

28 NA NOVO OBOLELIH S KORONAVIRUSOM

V Sloveniji so včeraj skupno opravili 1232 testiranj in med njimi je 28 oseb okuženih s koronavirusom. To pomeni, da se je skupno število obolelih povzpelo na 1188 oseb.

OSTANIMO DOMA IN OSTANIMO ZDRAVI!

Na vrh