Domov » Novice » Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (sobota, 21.3.2020)

Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (sobota, 21.3.2020)


NA PTUJU DVA OKUŽENA S KORONAVIRUSOM

Nacionalni inštitut za javno zdravje vsak dan objavi uradne podatke in danes do 10. ure je bilo 383 potrjenih primerov (op.p. to je 42 primerov več) okužbe z novim koronavirusom (SARS-CoV-2). V Mestni občini Ptuj imamo uradno dva obolela s koronavirusom. V občinah v Spodnjem Podravju ostajajo podatki v zadnjih dneh nespremenjeni, kar pomeni, da imajo dva obolela na Hajdini, v Kidričevem in v Žetalah.

ZDRAVSTVENI DOM PTUJ

V primeru, da sumite na okužbo s korona virusom ali imate druga prehladna obolenja, je organizirana ambulanta COVID 19 (kontejner), na parkirišču za zdravstvenim domom.

Pred prihodom obvezno pokličite na 02 78 71 691, kjer boste dobili navodila.

Za nujne primere pokličite 112.

SKRAJŠAN IN SPREMENJEN ČAS DELA LEKARN PTUJ

Za zagotavljanje vsakodnevne preskrbe z zdravili vseh prebivalcev se v dogovoru z Ministrstvom za zdravje skrajšuje odpiralni čas lekarn. Lekarna Ptuj v Qlandiji deluje od 10. do 18. ure. Lekarna Ptuj v središču mesta pa ob 7. do 20. ure. Dežurstva v Lekarni Ptuj izvajajo med tednom med 20. in 22. uro, v soboto med 14. in 22, uro ter v nedeljo med 8. in 22. uro.

V PRIHODNJIH DNEH NOVI UKREPI V SMERI PREPOVEDI NEOMEJENEGA GIBANJA

Jelko Kacin (uradni govorec kriznega štaba) je napovedal, da se pripravlja ukrep omejitve gibanja na ozemlje lastne občine, ki pa še ni povsem dorečen in ga trenutno usklajujejo na medresorski ravni.

OSTANIMO DOMA IN OSTANIMO ZDRAVI!

Na vrh