Domov » Novice » Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (sreda, 1.4.2020)

Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (sreda, 1.4.2020)


SPISEK PONUDNIKOV ZAŠČITNE OPREME IN MASK

V Mestni občini Ptuj in tudi v okolici se pojavljajo številna vprašanja, kje si lahko občani nabavijo zaščitno opremo in maske. Za vas smo pripravili spisek in kontakte določenih prodajalcev te opreme na Ptuju.

MODNO KROJAŠTVO, Andrej Šmigoc, Spuhlja, Ptuj (maske) – 041 949 331; 031 433 638
KELC d.o.o., Poljska cesta 17, Ptuj (maske) – 02 788 51 71
ZAŠČITA PTUJ, Rogozniška cesta 13, Ptuj (maske, obleke, rokavice) – 02 779 71 23
REDNAK TRGOVINA d.o.o., Peršonova 50, Ptuj (maske, rokavice) – 041 294 431

V DOMU UPOKOJENCEV PTUJ POTREBUJEJO DODATEN KADER

V enotah Doma upokojencev Ptuj se v času epidemije koronavirusa zelo trudijo za svoje varovance. Direktorica domov Jožica Šemnički je že na začetku tedna dejala, da bi potrebovali dodaten kader za njihove podporne dejavnosti. Potrebovali bi čistilce, razkuževalce in osebje za delo v pralnici ter v kuhinji.

AKTIVNOSTI MESTNE OBČINE PTUJ NA PODROČJU ŠIRJENJA IN PREPREČEVANJA COVID 19

V skladu z izdanim navodilom morajo občine dnevno poročati o stanju in ukrepih na področju širjenja in preprečevanja COVID 19:
– Vse komunikacije in poslovanje v Mestni občini Ptuj poteka preko telefona 02 748 29 99 in elektronske pošte obcina.ptuj@ptuj.si.
– Z Mestne občine Ptuj so posredovali dopis na Terme Ptuj. V skladu z usmeritvami Vlade Republike Slovenije in republiškega štaba civilne zaščite morajo na nivojih lokalnih skupnosti, kjer se nahajajo enote institucionalnega varstva za starejše, skupaj z domovi upokojencev in zdravstvenimi domovi, pripraviti načrte za primere namestitev določenega števila okuženih varovancev, če bo do tega prišlo. Ocenjujejo, da bi v Mestni občini Ptuj, glede na kapacitete doma upokojencev, v prvi fazi potrebovali prostore za cca. 20 okuženih.
– Na Ptuju imamo več članov Rdečega križa in drugih prostovoljcev iz drugih občin, ki na različne načine pomagajo starejšim občanom.

V MESTNI OBČINI PTUJ DVA OBOLELA S KORONAVIRUSOM

V Sloveniji je v zadnjih štiriindvajsetih urah število obolelih s koronavirusom zraslo na 841 oseb. V Mestni občini Ptuj vztrajamo pri dveh okuženih osebah.

OSTANIMO DOMA IN OSTANIMO ZDRAVI!

Na vrh