Domov » Novice » Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (sreda, 8.4.2020)

Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (sreda, 8.4.2020)


ZELO AKTIVNI SO ČLANI RDEČEGA KRIŽA PTUJ

Člani Območnega združenja Rdečega križa Ptuj so zelo aktivni, saj vsak dan v času epidemije koronavirusa na različne načine pomagajo številnim družinam in posameznikom.

Socialna slika je pri mnogih v teh trenutkih zelo težka. Številnim družinam in posameznikom redno priskoči na pomoč Območno združenje Rdečega križa Ptuj. Ta redno pripravlja delitev pomoči s prehrambenimi paketi. V letu 2020 so v Območnega združenja Rdečega križa Ptuj opravili že dve delitvi hrane in naslednja poteka v tednu od 6. do 10. aprila.

AKTIVNOSTI MESTNE OBČINE PTUJ NA PODROČJU ŠIRJENJA IN PREPREČEVANJA COVID 19

V skladu z izdanim navodilom morajo občine dnevno poročati o stanju in ukrepih na področju širjenja in preprečevanja COVID 19. Glavni poudarki poročila Mestne občine Ptuj so:
– Vse komunikacije in poslovanje v Mestni občini Ptuj poteka preko telefona 02 748 29 99 oziroma preko elektronske pošte obcina.ptuj@ptuj.si.
– V Mestni občini Ptuj so 2000 zaščitnih mask podarili Domu upokojencev Ptuj.
– Velika noč – pojavljajo se dileme glede nekaterih aktivnosti ob veliki noči. Po odloku vlade o prepovedi zbiranja in omejitvi gibanja vemo, da so vse prireditve in zbiranja prepovedane. Kljub temu se pojavlja vprašanje v zvezi z možnostmi kresovanja in pokanja, ob upoštevanju vseh varnostnih navodil. To vprašanje je posredovano na pristojne službe. Županja Nuška Gajšek poziva vse občane naj letos NE POKAJO! Gre namreč za dokaj rizično početje, pri katerem obstaja veliko verjetnost poškodb.

V MESTNI OBČINI PTUJ DVA OBOLELA S KORONAVIRUSOM

Številka okuženih s koronavirusom v Sloveniji je po zadnjih podatkih zrasla na 1091 oseb. Po uradnih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje sta v Mestni občini Ptuj obolela s koronavirusom dva občana.

OSTANIMO DOMA IN OSTANIMO ZDRAVI!

Na vrh