Domov » Novice » Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (torek, 24.3.2020)

Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (torek, 24.3.2020)


NA PTUJU DVA OBOLELA ZA KORONAVIRUSOM, V SLOVENIJI 480 PRIMEROV

V Mestni občini Ptuj sta v zadnjih dneh konstantno zabeležena dva primera obolelosti s koronavirusom. V ostalih občinah v Spodnjem Podravju je situacija naslednja v Kidričevem, na Hajdini in v Žetalah imajo dva obolela, medtem ko imajo enega obolelega tudi v Markovcih.

V PRIMERU, DA SUMITE NA OBOLELOST S KORONAVIRUSOM

V primeru, da sumite na okužbo s korona virusom ali imate druga prehladna obolenja, je organizirana ambulanta COVID 19 (kontejner), na parkirišču za zdravstvenim domom.

Pred prihodom obvezno pokličite na 02 78 71 691, kjer boste dobili navodila.

Za nujne primere pokličite 112.

V PTUJSKI BOLNIŠNICI V PRIPRAVLJENOSTI

V Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj so v fazi dokončanja priprav za morebitno posredovanje v primeru širjenja koronavirusa na našem območju.

AKTIVNOSTI MESTNE OBČINE PTUJ NA PODROČJU ŠIRJENJA IN PREPREČEVANJA COVID 19

V skladu z izdanim navodilom morajo občine dnevno poročati o stanju in ukrepih na področju širjenja in preprečevanja COVID 19:
– Vse komunikacije in poslovanje poteka preko telefona 02 748 29 99 in elektronske pošte obcina.ptuj@ptuj.si.
– Imajo urejen sistem za pomoč občanom »oskrba na domu« – sprejemanje potreb starejših po pomoči. Vodijo evidenco izvajalcev in koristnikov.
– Izvajajo in regulirajo ukrepe in aktivnosti na vseh področjih dela štaba civilne zaščite, občinske uprave in cele lokalne skupnosti.
– Mnogo gospodarskih subjektov in občanov išče maske, ker jih na trgu ni. Še vedno vnašajo v evidenco tiste, ki opravljajo za zaščito neobhodna dela.
– V Mestni občini Ptuj morajo pohvaliti ravnanje občanov,  ki so zelo odgovorno vzeli predpisane ukrepe in se jih dosledno držijo.

OSTANIMO DOMA IN OSTANIMO ZDRAVI!

Na vrh