Domov » Novice » Nagrade za Avto-moto društvo Ptuj

Nagrade za Avto-moto društvo Ptuj


Po dolgem, za mnoge celo predolgem času so v mesecu juniju odprli novo karting progo v Slovenja vasi. Gre za pomembno športno pridobitev na našem območju in na njej izvajajo različne karting dirke člani Avto moto društva Ptuj. Ti so že desetletja tradicionalni organizatorji tekmovanj in so po približno dveh letih ponovno izvedli v tej sezoni dve karting tekmovanji, ki sta šteli za državno prvenstvo in Pokal Sportstil. Avto moto zveza Slovenije je Avto moto društvu Ptuj podelila priznanje za najboljšega organizatorja karting dirk v letošnjem letu.

Člani Avto moto društva Ptuj so dobro nastopali tudi na dirkah in skupno so imeli letos sedem voznikov. Državna prvaka sta postala Aleksandar Bogunovič in Karim Greblo. V vseekipnem seštevku dirk za državno prvenstvo so prvo mesto osvojili vozniki Avto moto društva Šlander iz Celja, medtem ko so bili Ptujčani drugi.

V prihodnjem letu bodo člani Avto moto društva Ptuj na novi 1006 metrov dolgi stezi v Slovenja vasi organizirali dve mednarodni karting dirki.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 30. novembra 2018.)

Na vrh