Domov » Novice » Šport » Rola zmagovalec turnirja Radenska Open 2007

Rola zmagovalec turnirja Radenska Open 2007

Maribor je bil pretekli teden prizorišče teniškega turnirja ITF v mladinski kategoriji. Na njem je odlično nastopal Ptujčan Blaž Rola, ki je v celem turnirju izgubil le dva niza in suvereno opravil s konkurenco. Za 18  letnika je to že letošnja četrta turnirska lovorika in po zmagah v Mostarju, Podgorici in Budimpešti zanj prva pred domačim občinstvom. "Nimam kaj reči, odigral sem kot sem želel. Mislim, da sem presenetil tako sebe kot tudi publiko.", je bil srečen Rola.

Lansko sezono je zaradi poškodb izpustil tekmovanja, zato so ti rezultati toliko bolj spodbudni. Na svetovni ITF mladinski teniški lestvici je trenutno na odličnem 203. mestu. Včeraj smo ga ujeli na treningu s Karlom Pintaričem, še enim odličnim ptujskim igralcem, ki trenutno nastopa za krajnski klub. "Blaž ima odlično igro, izstopa po servisu in forehand udarcu, zraven tega je psihično stabilen in še levičar je po vrhu, kar še otežuje dvoboje z njim. Zares pravi igralec je.", je navdušen tudi Pintarič.

Čez deset dni čaka Blaža nastop v Welsu v Avstriji. v prihodnji sezoni pa želi igrati na največjem turnirju s peščeno podlago, mladinski verziji grand slam turnirja Roland Garros v Parizu.

(Uredništvo, objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 6.7.2007)

Na vrh