Domov » Video » Informativne oddaje » Ptujska kronika, 5. marec 2013

Ptujska kronika, 5. marec 2013

December in januar sta meseca, ko brezposelnost najbolj naraste. Letošnji prvi mesec je število brezposelnih še bolj poudarjeno kot sicer. Preverjali smo stanje na Območni službi Ptuj.

Če smo v preteklosti že poročali o težavah s prenovljeno stavbo MGP, so v petek le-te eskalirale v polni razsežnostih, saj bi bila, če ne bi posredovali zaposleni v MGP-ju, lahko ogrožena tudi človeška življenja.

V soboto je v Grand hotelu Primus potekal 15. Kongres Slovenske demokratske mladine. Ta mladinska organizacija je podmladek politične stranke SDS. Njen cilj je mladim omogočiti sodelovanje pri oblikovanju in izražanju politične volje na vseh področjih javnega življenja. Na 15. kongresu so izvolili vodstvo za naslednji dve leti, ponovno je za predsednika bil imenovan ptujski poslanec Andrej Čuš ter sprejeli mnoge resolucije in programske spremembe, ki bodo omogočile boljše delovanje organizacije v prihodnje. Kongresa se je udeležil tudi Janez Janša, ki trenutno opravlja tekoče posle vlade v odhodu. O kongresu bomo podrobneje poročali v četrtkovi Ptujski kroniki.

Društvo prijateljev mladine Ptuj je v sodelovanju s Centrom interesnih dejavnosti Ptuj minuli teden pripravilo zasedanje 23. medobčinskega otroškega parlamenta. Mlade parlamentarce je spremljala tudi naša ekipa.

V Muzikafeju smo v preteklem tednu bili priča prvemu Avtorskemu večeru v družbi izbranih knjig in vin.
V športni dvorani Center je bila prejšnji teden posebna nogometna tekma. Šlo je za tekmo ob okroglem jubileju Franca Matjašiča Nanija.

Na vrh