Domov » Novice » Saditev dreves v mestnem sadovnjaku

Saditev dreves v mestnem sadovnjaku


22. april, dan Zemlje, smo v Mestni občini Ptuj obeležili s saditvijo dreves v »prvem mestnem sadovnjaku.

Na pobudo Soroptimist kluba Ptuj, da mestu in občanom podarijo sadna drevesa, so v Mestni občini Ptuj razmislili o primerni lokaciji in se odločili za Mlinsko cesto, kjer se nahajajo urbani vrtovi. Z željo, da drevesa povežejo različne generacije, vrtičkarje in najmlajše iz vrtca, vse, ki bodo prišli nabrat plodove narave. Urbani vrtički bodo bogatejši za senco dreves jablan, češenj, hrušk, sliv in nešpelj. Letošnji dan Zemlje poteka pod geslom »vlagajte v naš planet«, zato je to naš skupni prispevek skupnosti, okolju, v katerem živimo.

22 dreves so članice Soroptimist kluba Ptuj ob meji vrtičkov, v neposredni bližini enote Zvonček Vrtca Ptuj, posadile 23. aprila, dve drevesi pa sta v središču vrtov posadili županja Nuška Gajšek, ki je podprla projekt kluba, in Mirjana Petrovič, predsednica Soroptimist kluba Ptuj.

Tema dneva Zemlje 2022 je sicer »Investirajmo v naš planet« in vključuje pet primarnih programov. Osredotoča se na naravne procese, nastajajoče zelene tehnologije in inovativno razmišljanje, ki lahko obnovi ekosisteme sveta. Z različnimi dogodki po vsem svetu so kakor na Ptuju okoljevarstveniki in drugi deležniki, ki jim je mar za okolje, skušali opozoriti na pomen razvoja, inovacij in implementacij rešitev za preprečevanje podnebnih sprememb in degradacije okolja ter za zagotavljanje trajnostne prihodnosti.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 29. aprila 2022.)

Na vrh