Domov » Novice » Gospodarstvo » 50 let blagovne znamke Poli

50 let blagovne znamke Poli


Pred petdeset leti, leta 1974 je Perutnina Ptuj prva na trg lansirala barjeno piščančjo klobaso Poli. To je bilo v tistem času prava inovacija. Vse od takrat pa do danes Poli ostaja zvesta najvišjim standardom kakovosti in originalni recepturi, udejanjanju strateških razvojnih usmeritev ter prepoznavni identiteti znamke, ki se odraža na vsakem koraku njenega delovanja. Poli razveseljuje svoje ljubitelje že v več kot 20 državah po vsem svetu, kar potrjuje njeno globalno priljubljenost. Moč blagovne znamke se odraža na prodajnih rezultatih, ki je v zadnjih desetih letih več kot podvojila vrednost prodaje.

Rezultati razvojne strategije ekstenzije blagovne znamke Poli, katero so v Perutnini Ptuj začeli udejanjati od leta 2016 dalje in kontinuirano vlaganje v blagovno znamko se odražajo na moči blagovne znamke, ki se je okrepila v globalno prepoznavno blagovno znamko. Prodaja vseh izdelčnih kategorij blagovne znamke Poli je v letu 2023 dosega blizu 50 milijonov evrov.

Poli je prerasla sinonim piščančje posebne klobase št.1 v Evropi in je ustvarila družino priljubljenih izdelkov, s katerimi je osvojila številna srca ljubiteljev po vsem svetu – od Skandinavije do Sredozemlja, od ZDA do Združenih Arabskih Emiratov. V skladu z razvojno strategijo je Poli vstopila v številne nove kategorije: od piščančjih posebnih klobas Poli, do hrenovk (od leta 2016), šunk in šunkaric z izdelki Poli hammy (leta 2018), otroške linije Poli kids z zmanjšano vsebnostjo soli (leta 2021), paštet Poli pate (leta 2021), do t.i. convenience programa z izdelki Poli rolls in Poli pizza (leta 2022) in linije Poli green (leta 2023), s katero nagovarjajo tudi vse tiste, ki iz kakršnih koli razlogov iščejo kvalitetne in okusne alternativne vire beljakovin. Novost v letošnjem letu je izdelek Poli nuggets.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 13. marca 2024.)

Na vrh